Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 14 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Concept for Organizational Culture Change in a Company
Zabloudil, Aleš ; Cenek, Jakub (oponent) ; Konečná, Zdeňka (vedoucí práce)
This thesis is focused on topic of organisational culture and its influence on the operation of the regional branch of the insurance company XYZ. First, the theoretical background of organisational culture and its evaluation was clarified. Furthermore, a semi-structured interview, a questionnaire survey and a content analysis of internal documents were carried out. Based on the information obtained, measures were proposed to improve the situation from the perspective of organisational culture.
Kreativita, inovace a organizační kultura
Burda, Tomáš ; Kuchyňka, Antonín (oponent) ; Franková, Emilie (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá kreativitou a motivací zaměstnanců v organizaci. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy jako kreativita, inovace a organizační kultura. V praktické části je představena společnost a provedeno dotazníkové šetření za účelem získání důležitých údajů pro vytvoření návrhů na zvýšení výkonnosti. Tyto návrhy jsou uvedeny v závěru části.
Návrh na zlepšení firemní kultury
Vacenovská, Jitka ; Sršňová, Gabriela (oponent) ; Pokorný, Jiří (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřena na popis současného stavu firemní kultury společnosti Epcos s. r. o. Práce předkládá opatření pro zkvalitnění firemní kultury. Součástí vlastní práce je návrh etického kodexu pro společnost Epcos s. r. o., návrh vize společnosti a tvorba a vyhodnocení dotazníku týkající se komunikace, která se váže k firemní kultuře.
Podniková kultura ve vybraném podniku
KROUPOVÁ, Ivana
Tato diplomová práce se zabývá tématem podnikové kultury. Cílem práce je analyzovat podnikovou kulturu ve vybraném podniku, a v případě nutnosti navrhnout její změny. Analýza je založena na studiu odborných literárních zdrojů a informacích o podniku. Výzkum je založen na spolupráci s vybranou společností. Téma práce je analyzováno přes dotazníkové šetření a nestandardizované rozhovory. Dotazníkové šetření se skládalo zejména ze subjektivních názorů všech zaměstnanců na prvky podnikové kultury. Nestandardizované rozhovory byly použity pro hlubší analýzu a lepší pochopení celé problematiky.
Optimální prospívání ("flourish") manažera nadnárodní organizace
Rohlíková, Petra ; Rymeš, Milan (vedoucí práce) ; Bedrnová, Eva (oponent) ; Štětovská, Iva (oponent)
Role manažera klade vysoké nároky na daného jedince z hlediska kvalitního sebeřízení, a to především v oblasti vyvažování nároků této role a individuálních potřeb a hodnot jednotlivce. Disertační práce se zabývá možnostmi udržení osobní pohody v kontextu výkonu manažerské role v nadnárodní korporaci. Ústředním tématem je především jev flourish (optimální prospívání) definovaný americkým psychologem Martinem Seligmanem. Flourish ve své podstatě zahrnuje jak subjektivní, hédonickou složku (prožitek štěstí); tak i eudaimonickou kvalitu, jež staví na prospěšnosti daného jedince pro širší společenství. Prožitek jevu flourish je úzce provázaný se sebepojetím jedince; jeho obsah má subjektivní charakter. Práce v nadnárodním prostředí v sobě skrývá jistá specifika, která mohou snižovat kvalitu tohoto jevu u daných manažerů. Jedná se především o nutnost stálé adaptace na změny, práci v turbulentním prostředí, spolupráci spojenou s interferencemi různých kultur (národnostních i organizačních), práci v maticové struktuře či častý důraz na hédonismus či konzumní způsob fungování. Realizovaný výzkum má převážně kvalitativní charakter; mapuje stěžejní témata, kterým je třeba v budoucnosti věnovat více empirické pozornosti. Zaměřuje se na hlubší pochopení funkčních oblastí a strategií, které jedincům v manažerské...
Concept for Organizational Culture Change in a Company
Zabloudil, Aleš ; Cenek, Jakub (oponent) ; Konečná, Zdeňka (vedoucí práce)
This thesis is focused on topic of organisational culture and its influence on the operation of the regional branch of the insurance company XYZ. First, the theoretical background of organisational culture and its evaluation was clarified. Furthermore, a semi-structured interview, a questionnaire survey and a content analysis of internal documents were carried out. Based on the information obtained, measures were proposed to improve the situation from the perspective of organisational culture.
Optimální prospívání ("flourish") manažera nadnárodní organizace
Rohlíková, Petra ; Rymeš, Milan (vedoucí práce) ; Bedrnová, Eva (oponent) ; Štětovská, Iva (oponent)
Role manažera klade vysoké nároky na daného jedince z hlediska kvalitního sebeřízení, a to především v oblasti vyvažování nároků této role a individuálních potřeb a hodnot jednotlivce. Disertační práce se zabývá možnostmi udržení osobní pohody v kontextu výkonu manažerské role v nadnárodní korporaci. Ústředním tématem je především jev flourish (optimální prospívání) definovaný americkým psychologem Martinem Seligmanem. Flourish ve své podstatě zahrnuje jak subjektivní, hédonickou složku (prožitek štěstí); tak i eudaimonickou kvalitu, jež staví na prospěšnosti daného jedince pro širší společenství. Prožitek jevu flourish je úzce provázaný se sebepojetím jedince; jeho obsah má subjektivní charakter. Práce v nadnárodním prostředí v sobě skrývá jistá specifika, která mohou snižovat kvalitu tohoto jevu u daných manažerů. Jedná se především o nutnost stálé adaptace na změny, práci v turbulentním prostředí, spolupráci spojenou s interferencemi různých kultur (národnostních i organizačních), práci v maticové struktuře či častý důraz na hédonismus či konzumní způsob fungování. Realizovaný výzkum má převážně kvalitativní charakter; mapuje stěžejní témata, kterým je třeba v budoucnosti věnovat více empirické pozornosti. Zaměřuje se na hlubší pochopení funkčních oblastí a strategií, které jedincům v manažerské...
Identifikace s organizační kulturou jako faktor pracovní spokojenosti
Nováková, Andrea ; Kocianová, Renata (vedoucí práce) ; Reichel, Jiří (oponent)
3 Abstrakt Práce se zabývá identifikací pracovníka s organizační kulturou jako faktorem ovlivňujícím pracovní spokojenost. Zaměřuje se na pojetí organizační kultury, její obsah, strukturu, vznik, determinanty, význam a na konkrétní typologie organizačních kultur. Dále se věnuje pojetí identifikace pracovníka, kde důraz je kladen především na faktory, které tuto identifikaci ovlivňují a její typické projevy, a následně se věnuje pojetí pracovní spokojenosti, přičemž pozornost je zaměřena zejména na faktory, které ji ovlivňují. Souvislosti a vzájemné vztahy mezi těmito třemi koncepty jsou popsány z teoretického hlediska a analyzovány v rámci empirického šetření, realizovaného ve specifickém prostředí studentské neziskové organizace. Klíčová slova: organizační kultura, identifikace pracovníka, pracovní spokojenost
Izolace jedince a pracovní skupiny v organizaci
Bartáková, Eva ; Kocianová, Renata (vedoucí práce) ; Marková, Dagmar (oponent)
Práce se zabývá důsledky izolace jedince a pracovní skupiny v orgarizaoi. Jedinec se můžedo stavu izolace dostat z mnoha důvodů,závažnéjsou konflikty mezi zattéstnanci, kíerémohou vyustit ažv rtyné formy patologického chování. Velká pozomost je věnovrána možnostem obrany proti těmto negativním jevům,zde je mohté jako příklad uvést dobře vypracovaný adaptačníproces, kvalifid systém komunikace v organizace, zodpovědný přístup vedení společnosti. Práce se takézaměřuje na izolaci pracovní skupiny. Tato forma izolovanosti nemusí působit negativně na psychický stav členů§mu. Právě spokojenost se stávajícím stavem můžeb;it zdrojem problémů.Cílem práce je také upozornit na tu skutečnost, žestav izolace lze překonat pomocí procesu zsnény. Přestože bylo popsáno mnoho způsobů,jak změnuprovést, je jejízdanédokončenívelmi obt:žnéa mnoho pokusů o ni selže. klíčováslova Adaptace, izo|ace, konformita, leader zmény, management změny, mobbing, organizační kultura personální činnosti,groupthink
Kreativita, inovace a organizační kultura
Burda, Tomáš ; Kuchyňka, Antonín (oponent) ; Franková, Emilie (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá kreativitou a motivací zaměstnanců v organizaci. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy jako kreativita, inovace a organizační kultura. V praktické části je představena společnost a provedeno dotazníkové šetření za účelem získání důležitých údajů pro vytvoření návrhů na zvýšení výkonnosti. Tyto návrhy jsou uvedeny v závěru části.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 14 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.